Karbantartásaink

A régi, elavult és elhasználódott kompenzátor helyére terveztünk egy új csúszógyűrűs kompenzátort, ami a megfelelő anyaghasználatnak és a festésnek köszönhetően időtálló lesz.

Műszaki tartalom:
DN400 Csúszókompenzátor, DN400/DN500 szűkítővel távfűtés aknába;
Csatlakozó mérete: Ø406,4 mm és Ø508 mm;
Hőmérséklet tartomány: -20°C -tól +130°C -ig;
Nyomásfokozat: PN16
Felületvédelem: HEMPEL Hempadur 85671 alapozóval lefestve 1 rétegben, 60-80 μm
a kompenzátor teljes felületén a tartólábakat is beleértve,
kivétel a helyszíni hegesztési varrattól 50 mm-re.

Újabb karbantartással végeztünk! 

Kívülről és belülről is megtisztítottuk, fokozati elemeket ellenőriztük – ahol szükség volt rá, ott a résgyűrűket kicseréltük, majd kalibráltuk a szivattyút. Üzembehelyezés után rezgésdiagnosztika következett illetve hideg- és meleg egytengelyűség beállítás.

Telephelyünkre érkezett egy Sulzer gyártmányú szivattyú, melynek karbantartása a következőkből állt: 

Szivattyú szétszerelése, általános állapotának ellenőrzése, csúszógyűrűs tömítések cseréje, csapágyak és tömítések cseréje, hűtővízházak belső tömítőjének felületi javítása, nyomáspróbája, helyszíni beszerelés, olajtöltés, hideg egytengelyűség beállítása az előírásoknak megfelelően, forgásirány próba, meleg egytengelyűség mérése és rezgésdiagnosztikai mérés.

Az általános hibaelhárításokon, karbantartásokon felül állapotjavítást és modernizálást is vállalunk!

Legutóbb két Ganz szekunder főkeringtető szivattyú modernizálását végeztük el, aminek keretein belül új tengelyt, tengelyvédőhüvelyt, tömítéseket, fittingeket és szerelvényeket építettünk be, illetve átalakítottuk a csapágyházak agyfuratát és átszabályoztuk a járókerék résgyűrűit. A szükséges méréseket elvégeztük és a megfelelő dokumentációval együtt visszaszállítottuk az ügyfelünk telephelyére, ahol ismét üzembe helyeztük a két szivattyút.

Kollégáink egy Sigma 400-QVD gyártmányú keringtető szivattyúhoz érkeztek a helyszínre, majd tatabányai telephelyünkre szállították azt.

A karbantartás tartalmazta a szivattyú helyszíni szétszerelését, a forgórész és szivattyúház felső rész elszállítását a szakműhelybe, a szivattyútengely, járókerék ellenőrzését és annak dokumentálását, a zsinóros tömítés, támasztógyűrű és tengelyvédő hüvelyek cseréjét, csapágyak cseréjét, tömítéskészletek (O-gyűrűk, filctömítések, stb.) cseréjét, résgyűrűk ellenőrzését, cseréjét, a vízelvezető rendszer tisztítását, a forgórész összeszerelését, kiegyensúlyozását, visszaszállítását, a szivattyú helyszíni összeszerelését, beállítását, a tengelykapcsoló vizuális ellenőrzését, lemezköteg csavarzattal történő cseréjét, egytengelyűség műszeres mérését, illetve a karbantartás utáni rezgésdiagnosztikai ellenőrzését és a résgyűrűk cseréjét.