Rólunk

Történetünk

A vállalat 1997-től működő szervezet. A kezdeti időszakban kapcsolószekrények gyártásával és javításával foglalkoztunk. 2001-től hatalmas változások történtek a cég életében, ugyanis új telephelyen folytattuk működésünket, ahol a telephely adottságainak megfelelően egyedi és kissorozatú termékek és megmunkált acélszerkezetek gyártása felé váltottunk.

2010-ben a cég neve ASG Vízgép Kft-re változott és a tulajdonosi kör bővítése révén a cég új profillal gazdagodott. A meglévő profil megtartása és bővítése mellett, a főprofil a következő lett: 

  • egyedi szivattyú és turbina gyártás,
  • márkafüggetlenül szivattyúk felújítása, modernizálása, karbantartása,
  • ANDRITZ, SIGMA, GANZ, DIGÉP szivattyúk teljeskörű alkatrész ellátása, szervizelése,
  • acélszerkezet gyártás,
  • ANDRITZ szivattyú képviselet ellátása,
  • SIGMA szivattyú képviselet ellátása,
  • szivattyúk próbatermi mérése,
  • mérnöki szolgáltatások.

2017 újabb növekedést hozott, hiszen ekkortól számít az ASG Vízgép Kft. az ANDRITZ AG (ANDRITZ és RITZ szivattyúk) egyedüli magyarországi hivatalos márkaképviseletének és márkaszervizének.

2017-ben megalakult az ASG Szervíz Kft. amelynek fő tevékenysége „márkafüggetlen” ipari szivattyúk, szivattyúrendszerek, turbinák hibaelhárítása, szervizelése, karbantartása és felújítása.

Andritz képviselet

Az ANDRITZ GROUP patinás múltra tekint vissza ipari vízgépek gyártójaként. 1852-ben a céget Körösi Josef alapította Grazban vasöntödeként. Alig néhány évvel később a termékpaletta szivattyúkat és turbinákat tartalmazott. Az évek során számos különféle szivattyút fejlesztettek ki, és a szivattyúpalettájuk folyamatosan bővült.

2006-ban az ANDRITZ megvásárolta a VA TECH vízenergia részlegét. Ezzel a felvásárlással az ANDRITZ a víz- és szivattyúturbinák vezető globális szállítójává vált.

2008-ban az ANDRITZ átvette a GE Energy vízenergia szektorát is. Az ANDRITZ GROUP összes vízenergiával kapcsolatos tevékenysége, beleértve a Szivattyúk Divíziót (ANDRITZ Pumps), az ANDRITZ HYDRO üzletágban egyesül.

További információk: andritz@asg.co.hu